3 april 2012

KNMG Carrièrebeurs een groot succes

Op zaterdag 31 maart was de derde editie van de KNMG Carrièrebeurs in het Beatrixgebouw in Utrecht. Met circa 950 enthousiaste geneeskundestudenten en basisartsen op de beursvloer was de carrièrebeurs een groot succes. 

Wat voor arts wil jij zijn?

Artsenfederatie KNMG vindt het belangrijk dat de artsen van de toekomst het juiste beroep kiezen. Naast de dagelijkse ondersteuning bij de keuzevraagstukken door het KNMG Loopbaanbureau, organiseert de KNMG tweejaarlijks een medische carrièrebeurs.

Juiste keuzes

Wat voor arts wil jij zijn? Een belangrijke vraag voor een geneeskundestudent die nadenkt over zijn toekomstige loopbaan. Voor de meeste artsen in spe is het maken van een keuze voor een medische vervolgopleiding een lastige opgave. Het is dan ook belangrijk om goed geïnformeerd te worden over de mogelijkheden. De KNMG Carrièrebeurs biedt geneeskundestudenten en basisartsen ondersteuning bij de zoektocht naar het antwoord op deze vraag en bij het maken van de juiste keuzes. Met als doel: de juiste arts op de juiste plaats.

KNMG Carrièrebeurs

De derde editie van de KNMG Carrièrebeurs kon rekenen op een grote belangstelling. De carrièrebeurs werd bezocht door circa 950 bezoekers. Op de beursvloer waren 66 organisaties vertegenwoordigd, waar de bezoekers veel informatie konden inwinnen. Maar ook de 69 carrièregerichte workshops werden druk bezocht. Tenslotte waren er zeven deskundige sprekers uit de zorgsector. Veel belangstellenden luisterde aandachtig naar de verhalen en ervaringen van de sprekers. Mede gezien de overwegend positieve reactie van de beursbezoekers en exposanten, kan geconcludeerd worden dat de KNMG Carrièrebeurs een groot succes was.

Beroepskeuze

Op de KNMG Carrièrebeurs werd ook de website Beroepskeuze voor artsen gelanceerd. De officiële handeling werd verricht door Lode Wigersma, directeur Beleid en Advies van de KNMG, Henri Boersma, commissaris extern van het KNMG Studentenplatform en een bezoeker van de carrièrebeurs.

De website Beroepskeuze voor artsen biedt praktische informatie over alle medische vervolgopleidingen met een korte film per specialisme. Deze films geven een goed beeld van de verschillen en overeenkomsten tussen de verschillende specialismen en profielen. Het doel van de beroepskeuzesite is om op ieder gewenst moment de geneeskundestudent en basisarts van informatie te voorzien, zodat zij weloverwogen keuzes kunnen maken voor een passende artsenloopbaan.

Met de lancering is de KNMG website Beroepskeuze voor artsen officieel online en kunnen geneeskundestudenten en basisartsen de op ieder gewenst moment ondersteuning krijgen bij hun loopbaankeuze.

Zie ook:

Laatst gewijzigd: 4 april 2012

Er zijn nog geen reacties bij dit bericht. Ziet u geen reactieformulier?

Deelnemende sites

Voor deze site(s) bent u ingelogd