René Héman definitief voorzitter KNMG en Astraia Rühl per maart 2017 algemeen directeur

De KNMG verstevigt haar fundament: René Héman is met ingang van 1 januari 2017 benoemd tot definitieve voorzitter voor de komende vier jaar en op 16 maart komt Astraia Rühl de KNMG-gelederen versterken als nieuwe algemeen directeur. De komende maanden wordt ook een nieuwe bestuursstructuur geïntroduceerd.

Het KNMG-bestuur is zeer tevreden over de komst van Astraia Rühl. Voorzitter René Héman: ‘Astraia kent het zorgveld goed, ze heeft gewerkt bij Verenso, bij ZonMw en de afgelopen jaren bij Vilans als directeur kennisnetwerken. Haar ervaring met het managen van professionals en het werken in een kennisorganisatie sluit heel goed aan bij onze organisatie. We vinden haar door deze combinatie van eigenschappen en ervaring een uitstekende persoon om de verdere ontwikkeling van het KNMG bureau vorm te geven.’

René Héman fungeerde in 2016 als interim voorzitter van de artsenfederatie en is per 1 januari door de Algemene Vergadering benoemd tot voorzitter voor de komende vier jaar. Héman, van huis uit arts maatschappij en gezondheid, heeft ook een brede ervaring in de zorg. Hij werkte negen jaar curatief en heeft ruim twintig jaar ervaring in de publieke gezondheid, als bestuurder en nog wekelijks als arts in de spreekkamer.

Nieuwe bestuursstructuur

Op 1 december heeft de Algemene Vergadering een bestuurlijke hervorming goedgekeurd. Besloten is om het bestuur van de KNMG te verkleinen naar een compact team van drie bestuursleden die de eerste lijn, de tweede lijn en de sociaal geneeskundigen vertegenwoordigen, met René Héman als onafhankelijk voorzitter. Het huidige federatiebestuur komt meer op afstand te staan en de voorzitters van de federatiepartners gaan de Algemene Vergadering vormen. Het KNMG-bureau voert werkzaamheden uit in opdracht en onder verantwoordelijkheid van het bestuur, waarbij de dagelijkse sturing bij de algemeen directeur ligt.


Geef uw reactie

Nog 4000 tekens over

Delen via

Terug naar boven Stel uw vraag!
Uw browser wordt niet ondersteund. Sommige functies van deze site werken mogelijk niet correct. Wij adviseren u een andere browser te gebruiken.