Herregistreren als geneeskundig specialist? Vanaf nu online met MijnRGS

Sinds 1 januari 2017 verlopen alle herregistraties van geneeskundig specialisten en profielartsen bij de Registratiecommissie Geneeskundig Specialisten (RGS) online.

Vier maanden voordat u zich moet herregistreren, ontvangt u een brief met uitleg over het online proces van herregistreren. Voor het regelen van opleidingszaken voor de aios, opleider, opleidingsinrichting en (het hoofd van) het opleidingsinstituut schakelde de RGS al eerder over op MijnRGS.

Succesvolle pilot

MijnRGS voor herregistratie is afgelopen kwartaal uitgebreid getest. Vanuit bijna alle specialismen en artsenprofielen namen in totaal 496 artsen deel aan de pilot. Deze artsen bleken het herregistreren met MijnRGS te ervaren als snel en gebruiksvriendelijk, omdat artsen altijd inzicht kunnen hebben in de status van hun aanvraag en hun persoonlijke dossier. Verbeterpunten, zoals het niet automatisch starten van een upload en tekstuele onduidelijkheden, zijn inmiddels doorgevoerd. Hiermee is de pilot succesvol afgerond en MijnRGS per 1 januari officieel in gebruik genomen voor herregistratie.

Helpdesk

Met vragen over online herregistreren via MijnRGS kunt u terecht bij de medewerkers van de MijnRGS Helpdesk. Zij zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen van 9.00 – 17.00 uur op 030-282 39 69 en per e-mail op mijnrgs@fed.knmg.nl.

Meer informatie over MijnRGS vindt u hier.


Geef uw reactie

Nog 4000 tekens over

Delen via

Terug naar boven Stel uw vraag!
Uw browser wordt niet ondersteund. Sommige functies van deze site werken mogelijk niet correct. Wij adviseren u een andere browser te gebruiken.