Passende zorg in de laatste levensfase: wat gebeurt er allemaal?

Diverse organisaties zijn actief op het terrein van passende zorg in de laatste levensfase. In deze samenvatting leest u wat er gebeurt en op stapel staat.

Bekijk het filmpje om meer hierover te horen

Informatie

Unie KBO

Palliatieve thuiszorg (PaTz)

Consultatie palliatieve zorg

Zorgprofessionals kunnen 24 uur te recht bij een van de regionale IKNL-consultatiediensten (bemand door collega-experts op het vlak van de palliatieve zorg) met vragen over patiënten in de palliatieve fase.

Besluitvorming in de palliatieve fase

De methode biedt structuur in het maken van afwegingen en zorgt voor transparantie in de besluitvorming voor patiënt, naasten en professionals. In de praktijk is de methode ook handig om te gebruiken tijdens multidisciplinaire besprekingen.

Zorgpad Stervensfase

Het Zorgpad Stervensfase, onderdeel van de richtlijn Zorg in de stervensfase draagt bij aan de kwaliteit van de zorg en is gericht op maximaal comfort voor patiënten en naasten.

Alle richtlijnen palliatieve zorg

Palliatieve zorg in de ziekenhuizen

Verschillende ziekenhuizen werken aan initiatieven om structurele verbeteringen voor de palliatieve zorg van hun patiënten te realiseren en vinden hier relevante informatie om de verbetering in de praktijk te brengen.

Voor alle IKNL-diensten ter verbetering van de palliatieve zorg

Terug naar boven Stel uw vraag!
Uw browser wordt niet ondersteund. Sommige functies van deze site werken mogelijk niet correct. Wij adviseren u een andere browser te gebruiken.