Workshop Ambities in balans: Voluit werken én leven

datum 17 mei 2017
tijd 9.30 - 16.30 uur
locatie Utrecht
onderwerp training voor basisartsen en aios
kosten verschilt per doelgroep, zie toelichting hieronder

Aanmelden

Ga naar: het inschrijfformulier.

Doelgroep

Artsen (in opleiding) die hun werkambities op een eigen positieve manier willen combineren met hun privéleven.

Inhoud

De workshop is bedoeld voor artsen, vrouwen en mannen, die bij het combineren van werken en zorgen willen vasthouden aan de drive en ambities waarmee ze destijds aan hun studie geneeskunde begonnen en daarbij op hun eigen manier hun ‘artsenleven’ willen vormgeven. 

In de spitsuurfase van je leven met een (jong) gezin verdwijnen ambities vaak langzaam uit beeld of gaan zwaarder vallen. Zeker wanneer je partner ook een baan heeft. Je wilt immers een goede arts zijn en ook een goede ouder, partner, zoon/dochter, zus/broer, vrijwilliger…

Het combineren van deze rollen geeft energie en inspiratie, maar kan de balans ook doen omslaan in stressvol en energievretend bestaan. Als je leven dan gaat voelen als overleven, wordt er vaak voor gekozen alles maar wat ‘minder’ te doen. Minder uren werken, minder ruimte voor je ambities, minder tijd voor jezelf.
Toch is minderen vaak niet de enige én ook niet de echte oplossing. Met deze keuze lever je in op je dromen, je ambities en jezelf. Het is vaak hét recept voor nieuwe teleurstellingen en frustraties. De sleutel naar jouw artsenleven ligt in het maken van gerichte keuzes die werkelijk bij je passen.

Deze workshop geeft je daarvoor praktische en onderbouwde handvatten. Het laat je zien en ervaren hoe jij jouw eigen professionele en persoonlijke ambities ten volle kunt benutten en waarmaken. Daarbij geldt dat keuzes maken ook betekent dat je bepaalde dingen niet kunt doen. Tijdens de workshop verzamel je de belangrijkste bouwstenen voor je eigen artsenleven. Met als doel voluit werken én leven.

Onderwerpen

 • Waar sta ik nu?!
 • De wereld waarin je werkt en leeft.
 • Richting geven aan je artsenleven.
 • Jezelf managen.
 • Voluit werken én leven.

Meer informatie

Resultaten


Na de workshop:

 • heb je concreet zicht op je ambities en ook wat je niet ambieert;
 • weet je welke zaken jou hierbij belemmeren en een gevoel van overleven kunnen geven;
 • beschik je over duidelijke en praktische handvatten om je (meervoudige) ambities op een positieve en eigen manier te combineren en;
 • heb je helder in beeld welke stappen (middels een plan) je daartoe wilt nemen, wie je daarbij kunnen helpen, evenals de tips die jou helpen aan je ambities vast te houden.

Enkele reacties van eerdere deelnemers

"Verhelderend om je ambities op papier te zetten"
"Prachtige toepasbare workshop waarin persoonlijke reflectie op ambities (in balans) zeer prettig is"
"Fijne leerzame dag! Vol inzichten!"

Duur

Twee dagdelen, na ca. 4-6 weken een telefonisch follow up gesprek. Dit gesprek biedt je de mogelijkheid om na een aantal weken nog eens persoonlijk te reflecteren op je eigen ambities en plan

Kosten

Aios: € 300,- (KNMG-leden) , € 400,00 (niet-leden)
Specialist: € 450,- (KNMG-leden), € 650,- (niet-leden)

Data, tijdstip en locatie

 •  17 mei 2017 van 9.30 - 16.30 uur, Utrecht, locatie volgt nog
 • 11 oktober 2017 van 9.30 - 16.30 uur, Utrecht, locatie volgt nog

Accreditatie

Geaccrediteerd voor 5 punten (ABAN)

Groepsgrootte

Het maximum aantal deelnemers is 10

Trainer

Maleene de Ridder

Delen via

Terug naar boven Stel uw vraag!
Uw browser wordt niet ondersteund. Sommige functies van deze site werken mogelijk niet correct. Wij adviseren u een andere browser te gebruiken.