Je kunt de hele dag vragen stellen aan aiossen en opleiders op de beursvloer en daarnaast deelnemen aan workshops.
Ontdek de veelzijdigheid van orthopedische zorg! Het vak van de orthopeed is in de afgelopen eeuw drastisch geëvolueerd. Van de succesvolle totale heupprothese tot het gebruik van kunstgewrichten in vrijwel alle andere gewrichten. Orthopedie omvat echter veel meer dan alleen protheses. Het is een breed specialisme dat zich uitstrekt van kinderorthopedie tot behandelingen voor sport- en ongevalsletsels, en zelfs de bestrijding van kanker in het steun- en bewegingsstelsel (spieren, botten, gewrichten banden en pezen).
Ontdek de diverse niet-operatieve behandelingen die het grootste deel van de orthopedische zorg beslaan. Benieuwd naar het vak van de orthopeed en alle mogelijkheden? Doe mee en laat je inspireren!
Ben je bijna klaar met je opleiding tot arts en wil je weten wat er allemaal komt kijken bij het starten van je carrière? Ontdek tijdens deze workshop wat er op jouw pad komt na het behalen van je diploma. Alles wat je moet weten over BIG-registraties en -herregistraties komt voorbij en we bespreken de laatste ontwikkelingen op het gebied van voorbehouden handelingen en taakherschikking. En heb je je ooit afgevraagd hoe het tuchtrecht precies werkt? Na deze workshop weet je het!
Hoe het vaak gaat: studeren, aiossen, in opleiding komen en tot je pensioen blijven werken in dat specialisme. Maar zo hoeft het niet te gaan. Er zijn artsen die van dit standaard stramien afwijken en extra uitdaging zoeken. Tijdens deze sessie interviewt Medisch Contact journalist Eva Kneepkens samen met KoffieCo verschillende artsen met een bijzondere loopbaan.
Wil jij het verschil maken in de zorg, terwijl je tegelijkertijd goed voor jezelf zorgt? Zin in Zorg begrijpt dat jij hart hebt voor de gezondheid en het welzijn van anderen. Maar hoe vind je de balans en behoud je energie en plezier in je werk?
De landelijke beweging Zin in Zorg zet zich in voor meer werkplezier, meer tijd voor de patiënt en mentale fitheid. Samen met Inger Strietman hebben we de workshop voor zorgprofessionals ontwikkeld: "Bij jezelf blijven in de zorg voor anderen". Deze workshop zit boordevol waardevolle inzichten en praktische tips die je helpen om de juiste balans te vinden.
Cosmetisch arts KNMG. Onderscheid je van de rest! Benieuwd waarom je voor dit profielspecialisme zou moeten kiezen? Ontdek het tijdens deze inspirerende workshop. Het ontstaan van het profielspecialisme Cosmetisch arts KNMG is, met steun van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn & Sport, een belangrijke stap geweest in het bewaken van kwaliteit in de cosmetische geneeskunde.
Je krijgt inzicht in het werk van een cosmetisch arts en je ontdekt wat de tweejarige profielopleiding inhoudt. Krijg antwoord op vragen zoals: wat is de meerwaarde van deze titel? Hoe kan ik me onderscheiden van anderen in dit vakgebied? Wat zijn mijn toekomstperspectieven na het behalen van de titel? Leer alles over deze tweejarige profielopleiding tijdens de workshop.
Dr. Tom Decates, MD Phd, Assistent Professor Dermatologie Erasmus MC Rotterdam, Onderzoeker Erasmus MC Rotterdam, Cosmetisch Arts KNMG in Amsterdam.
Tom heeft drie jaar gewerkt als arts-assistent plastisch chirurg voordat hij zich in 2011 verder ging specialiseren in de cosmetische geneeskunde. Als lid van de onderwijscommissie van de Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde (NVCG) was hij nauw betrokken bij de totstandkoming van het profielspecialisme Cosmetisch Geneeskunde. Momenteel is hij Hoofd van het Opleidingsinstituut voor de Cosmetische Geneeskunde.
(Toekomstig) arts en geïnteresseerd in werken aan een groenere gezondheidszorg We nemen je mee in de effecten van het veranderende klimaat op de gezondheidszorg en in de mogelijkheden tot verduurzaming! Wat zijn de gezondheidseffecten van klimaatverandering op onze patiënten? Wat kan jouw rol als arts kan zijn binnen de verduurzaming van de gezondheidszorg?
Je ontdekt het allemaal tijdens de workshop. Daarnaast nemen je ook mee in de verschillende carrièrepaden die je kunt bewandelen binnen de Planetary Health & Duurzaamheidsstromingen van de zorgsector.
Tijdens deze workshop vertellen we je over ons werk als vertrouwensarts bij Veilig Thuis, dat zich voornamelijk richt op kindermishandeling en huiselijk geweld. Elke arts kan hiermee te maken krijgen, deze workshop biedt een uitgelezen kans om vertrouwensartsen te ontmoeten en meer te leren over het werk en onze expertise.
Als vertrouwensarts behandel je geen individuele patiënten, maar zorg je ervoor dat de veiligheid in gezinnen gewaarborgd wordt. Dit geldt voor zwangere vrouwen, jonge kinderen, kwetsbare ouderen en iedereen daartussenin. Vertrouwensartsen combineren hun medische kennis met juridische, psychologische en sociale vaardigheden om problemen vanuit verschillende hoeken te bekijken en effectief aan te pakken. Bij Veilig Thuis doen wij dit in multidisciplinaire teams, waarbij we samenwerken met maatschappelijk werkers, psychologen, gedragswetenschappers en forensisch verpleegkundigen. De dagen zijn dynamisch en elke dag anders, je gaat op pad voor (spoed)huisbezoeken, letselbeoordelingen of ziekenhuisoverleg. Je spreekt cliënten op kantoor, hebt regelmatig casuïstiekoverleg met collega’s en geeft daarnaast artsen telefonisch advies.
Inhoud volgt zo snel mogelijk!
Ben je geinteresseerd in diversiteit en inclusie in de zorg? Schrijf je dan vooral in!
Volgt nog
Door CODING
Mag een agressieve patiënt uitgesloten worden van zorg of onder dwang worden opgenomen? Is het ethisch verantwoord om een patiënt een diagnose te onthouden of om onnodige onderzoeken uit te voeren wanneer hierom wordt gevraagd? Als arts word je mogelijk dagelijks geconfronteerd met dit soort ethische dilemma's. Maar wat is precies een ethisch dilemma? Hoe herken je het en hoe ga je ermee om? Deze workshop biedt antwoorden op deze vragen.
Tijdens de workshop gebruiken we een stappenplan en casuïstiek uit de praktijk om je te laten zien hoe je met ethische dilemma's kunt omgaan. Wil je meer weten over medische ethiek en concrete handvatten krijgen om een ethisch vraagstuk aan te pakken? Kom dan naar de workshop !
Werken als forensisch arts klinkt als een spannende aflevering van de televisieserie Crime Scene Investigation, maar is dat ook zo? Neem deel aan deze workshop en ontdek het leven als forensisch arts.
Als forensisch arts begeef je je op het snijvlak van zorg en straf. Jouw werk is van cruciaal belang voor het onderzoek naar misdrijven en de vervolging van daders. Elke dag als forensisch arts is anders. Je kunt een lijkschouw uitvoeren na euthanasie bij iemand thuis en vervolgens door moeten naar het ziekenhuis, het cellencomplex of een plaats delict in een bos. Jij mag voorbij het lint en krijgt als eerste alle informatie.
Jouw rol als forensisch arts maakt een verschil voor slachtoffers, nabestaanden en zelfs verdachten van misdrijven. Luister en ontdek hoe het is om in de schoenen van een forensisch arts te staan en of dit vak iets voor jou is.
Ontdek het boeiende en uitdagende vak van bedrijfsarts! Leer van ervaren professionals over de belangrijke rol die je speelt in het bevorderen van de gezondheid en veiligheid van werknemers. Ontdek de taken en verantwoordelijkheden, waaronder preventieve zorg, begeleiding bij ziekte en arbeidsongeschiktheid, en het creëren van veilige werkomstandigheden. Ervaar ook de leuke aspecten, zoals werken met diverse bedrijven en sectoren, het bieden van medische zorg en advies, en samenwerking met andere zorgprofessionals. Mis deze kans niet om inzicht te krijgen in het veelzijdige vak van de bedrijfsarts!
Wil je leren hoe je collega’s, medewerkers en anderen kunt overtuigen zonder trucjes of manipulatie? Ontdek de kunst van effectieve beïnvloeding tijdens deze workshop! Leer de essentiële vaardigheden van effectieve beïnvloeding en ontdek praktisch toepasbare technieken en principes waarmee je overtuigend kunt zijn in verschillende situaties. Schrijf je nu in en ontdek de kracht van effectieve beïnvloeding!
Volgt nog
Ben je op zoek naar een breder perspectief in de geneeskunde? Voel je je beperkt door de korte tijd per patiënt en wil je meer dan alleen het lichamelijke aspect behandelen? Als je geïnteresseerd bent in de psychische en neurologische aspecten, en nieuwsgierig bent naar wie de patiënt werkelijk is en wat voor hen belangrijk is in het leven, dan is klinische geriatrie wellicht iets voor jou.
Ontdek het vak van klinische geriatrie tijdens deze workshop. We bespreken de voor- en nadelen, geven inzicht in het dagelijks leven van een arts in de klinische geriatrie en leggen het verschil uit met aanverwante beroepen. Tijdens deze interactieve sessie laten we je kennismaken met het boeiende vakgebied van geriatrie en kunnen we je verder helpen als je overweegt om dit vak te kiezen.
Truuke Kamminga, Geriater en opleider klinische geriatrie.
Als co-assistent of beginnend arts moet je voortdurend keuzes maken. Welke co-schappen passen bij jou? In welke zorginstelling wil je terechtkomen? Hoe zorg je ervoor dat je opvalt op de werkvloer? Soms heb je invloed op deze keuzes, soms worden ze voor je gemaakt en soms loopt alles anders dan je had verwacht. Sommige co-schappen lijken vanzelf te gaan, terwijl je bij andere co-schappen echt moet doorzetten om je erdoorheen te worstelen.
Het maken van keuzes kan soms best lastig zijn. Deze workshop is gericht op het maken van keuzes die echt bij jou passen. Tijdens de interactieve sessie combineren we praktische oefeningen met theoretische inzichten om je te helpen jouw unieke eigenschappen te ontdekken en te spiegelen aan je coschappen of anios werkzaamheden. Zo kun je de juiste werkomgeving kiezen, die echt bij je past.
Ben je momenteel in een fase waarin het moeilijk lijkt om een carrièrekeuze te maken, vooral nu de banenmarkt voor artsen steeds competitiever wordt? Weet je niet zeker wat de verstandige stap is om te nemen? In deze workshop leer ik je een methode om keuzes te maken door zowel je hoofd (die pro- en contralijstjes) als je hart (wat je écht wilt) te gebruiken. Ik bied je praktische tools om beide aspecten goed te begrijpen en een duidelijker beeld te krijgen van de richting die je wilt inslaan. Dit doen we samen, op een interactieve en luchtige manier.
Sta jij open voor de uitdagingen van het werken met patiënten met een verstandelijke beperking? Ontdek de unieke wereld van deze patiënten tijdens onze workshop! Elke patiënt is uniek. Maar patiënten met een verstandelijke beperking vragen nog net iets meer van je als arts. Je moet je kunnen inleven in hun belevingswereld, waarbij begrip voor hun moeite met medische informatie en hun vatbaarheid voor beïnvloeding essentieel is. Het vergt aanpassingsvermogen, creativiteit en geduld. Je moet methodisch denken, effectief samenwerken en een brede blik hebben, want de oorzaken van (gezondheids)problemen kunnen verrassend anders zijn dan je verwacht. Tijdens deze workshop duiken we in realistische casussen en leer je van twee ervaringsdeskundigen de vaardigheden die nodig zijn om hoogwaardige zorg te bieden aan deze patiëntengroep.
We bereiden je tijdens de workshop volledig voor op het sollicitatieproces, van de eerste stap tot en met het gesprek zelf. Arbeids- en organisatiepsycholoog Marielle Damoiseaux en twee aiossen oefenen samen met jou het sollicitatiegesprek aan de hand van de STARR-methodiek, zodat je optimaal voorbereid het sollicitatiegesprek ingaat.
Bovendien krijg je de kans om in gesprek te gaan met de aiossen over hun eigen sollicitatie-ervaringen. Je krijgt daardoor niet alleen een theoretische basis, maar ook praktische tips en handvatten die je direct kunt toepassen tijdens je sollicitatieproces. Wil jij je carrièrekansen vergroten en je zelfvertrouwen tijdens sollicitatiegesprekken vergroten? Schrijf je dan in voor deze workshop.
Ongewenst gedrag op de werkvloer zou niet mogen voorkomen, maar helaas is dat in de realiteit niet altijd het geval. Ongewenst gedrag kan variëren van subtiele opmerkingen tot ernstige intimidatie of discriminatie. Helaas is het probleem niet makkelijk op te lossen, maar er zijn wel manieren om jezelf te wapenen tegen dit soort gedrag. Wat moet je doen als je met ongewenst gedrag op de werkvloer te maken krijgt? Hoe kun je op een goede manier reageren of iemand aanspreken op het gedrag? Tijdens deze workshop ontvang je tips en tricks om je te helpen omgaan met ongewenst gedrag op de werkvloer.
Ben je nieuwsgierig naar welk vakgebied écht bij je past? Dan is deze workshop op maat voor jou! Tijdens je coschappen is het een uitdaging om te ontdekken waar je hart sneller van gaat kloppen. Is het die leuke samenwerking met een specialist? Of spreekt de inhoud van het vakgebied je juist aan? Misschien word je geleefd door je werk zonder ruimte voor iets anders? En hoe beïnvloeden de verwachtingen van anderen jouw keuzes?
In deze boeiende workshop ga je aan de slag met diverse methoden om jouw kernwaarden, talenten en ambities te ontdekken. We reiken je praktische handvatten aan om zelf mee aan de slag te gaan. Daarnaast deelt een ervaren arts haar persoonlijke verhaal over waarom duurzame inzetbaarheid zo belangrijk is in de zorg.
Of je nu aan het einde van je studie bent of al als basisarts werkzaam bent, deze workshop biedt waardevolle inzichten en concrete handvatten om richting te geven aan jouw loopbaan. Meld je snel aan en neem de eerste stappen om jouw droomcarrière als arts op te bouwen!
Meike Aarnink, Adviseur Ontwikkeling
Tessa Coster, Adviseur Ontwikkeling
Revalideren na een ernstig ongeluk of een hersenbloeding is vaak een kwestie van opnieuw leren leven en ontdekken wat er nog wél kan. De revalidatiearts helpt in dit proces. Tijdens deze workshop maak je kennis met het vak, je leert denken als een revalidatiearts door met een brede bril naar de patiënt te kijken volgens het ICF-model. Ervaar zelf hoe het is om met een prothese te lopen en in een rolstoel te rijden! Kun jij je veters strikken met één hand? Maak zelf mee waarom de revalidatiegeneeskunde zo een mooi en belangrijk vak is tijdens de workshop.
Lotte Marissen, aios revalidatiegeneeskunde bij VRA
Wil jij meer weten over het vak van de sportarts en de mogelijkheden die het biedt? Meld je dan aan voor workshop over sportgeneeskunde. Je leert alles over dit jonge en actieve vakgebied. Als sportarts kun je op verschillende plekken aan de slag en het specialisme biedt aantrekkelijke mogelijkheden. Het vak vereist een brede kennis van de geneeskunde.
Sinds 2014 is sportgeneeskunde een erkend medisch specialisme, zoals orthopedie en cardiologie. Het is een misvatting dat je een ex-topsporter moet zijn om sportarts te worden; slechts een klein deel van de sportartsen werk met (top)sporters. Ook prehabilitatie, Fit4Surgery en post-COVID zorg behoren tot het werkveld. Meld je aan voor deze interactieve workshop waarbij alle ins en outs over de sportgeneeskunde aan bod komen en ontdek hoe sportartsen ervoor zorgen dat mensen in beweging blijven. Natuurlijk beantwoorden we ook graag al jullie vragen!
Prashant Komdeur, sportarts bij Sportgeneeskunde Nederland.
Ben jij benieuwd naar het werk van een bedrijfsarts? Ontdek de wereld van de bedrijfsarts – specialist op het gebied van werk en gezondheid tijdens deze workshop! Hoe ziet een werkweek eruit en waarom zou je voor dit vak kiezen? Onze ambassadeurs nemen je mee in de wereld van bedrijfsgeneeskunde. Beleef het zelf tijdens deze interactieve workshop met een boeiende casus, uitdagende stellingen en persoonlijke ervaringen. Doe je mee?
Volgt nog.
Je maakt lange werkdagen, hebt allerlei onderwijsverplichtingen en ook nog een privéleven. Kortom: het liefst zou je willen dat er meer uren in een dag zouden zitten. Hoe zorg je ervoor dat je al jouw activiteiten kunt combineren? En hoe stel je de juiste prioriteiten, zodat je plezier in je werk krijgt én behoudt?
Deze workshop geeft inzicht in jouw tijdsbesteding per week. Je krijgt allerlei praktische tips en adviezen om jouw tijd beter te sturen. Daarbij wordt er rekening gehouden met de levensfase waarin je nu zit, de verplichtingen waar je geen invloed op hebt en wat je nu belangrijk vindt om te doen. Met de tips en adviezen kun je direct aan de slag en blijf je baas over je eigen, kostbare tijd.
Volgt nog.
Tijdens deze workshop nemen we de tijd om een open gesprek te voeren over middelen en verslaving.
Er zijn veel verschillende verklaringen voor verslaving voorbij gekomen in de afgelopen eeuw. Vroeger werd verslaving gezien als teken van morele zwakte, wat resulteerde in langdurige opsluiting van mensen. Tegenwoordig wordt verslaving beschouwt als een complex probleem met meerdere factoren. De laatste jaren is er meer aandacht gekomen voor verslaving als een hersenziekte, waarbij aangeboren kwetsbaarheid en niet-aangeboren hersenschade (bijvoorbeeld als gevolg van middelengebruik) de basis vormen voor herhaaldelijk gebruik van psychoactieve middelen.
We voeren een open gesprek over middelen en verslaving, waarin we de huidige stand van zaken bespreken en nadenken over hoe de toekomst eruit kan zien. Denk jij mee?
Ben je geïnteresseerd in het sociaal domein, maar ben je nog niet bekend met het werk van een specialist arbeid en gezondheid? Tijdens deze workshop word je meegenomen op een ontdekkingstocht naar het belang van verder kijken dan alleen ziekte en klachten. Dit doen we aan de hand van interessante casuïstiek.
Als arts bij het UWV heb je de mogelijkheid om mensen te helpen om ondanks hun belemmeringen door ziekte toch deel te nemen aan de maatschappij en daarbij op hun best te zijn. Als specialist arbeid en gezondheid kijk je verder dan alleen de ziekte en richt je je op mogelijkheden. Hierbij is het belangrijk om te kijken naar het functioneren van mensen en hoe je dat kunt beoordelen en vergroten. Samen met je collega’s draag je bij aan het kloppend houden van het sociale hart van Nederland. Wil je graag alvast een kijkje nemen in de spreekkamer van een specialist arbeid en gezondheid? Bezoek dan eens de interactieve meekijkdag of beluister KoffieCo-podcast (aflevering 93), waarin Liz Ellen en Arthur Bloemen vertellen over het werk als verzekeringsarts.
Als Capaciteitsorgaan gaan we in op verschillende loopbaanpaden van geneeskundestudenten. Wat kom je onderweg tegen en wat kun je leren van je voorgangers - zoals wij weten uit onderzoek - over je keuze voor een opleidingsplek en het krijgen van een plek, werken als anios en werkplezier en werkdruk? Hoeveel aios ronden een vervolgopleiding (niet) af en welke werkgevers in welke vakgebieden zitten vooral op jou te wachten? Is de arbeidsmarkt voor basisartsen aan het veranderen? Deze vragen en nog meer komen aan bod in de workshop: waar ligt mijn toekomst?
Wil jij weten of werken en opgeleid worden in een ziekenhuis bij jou past? Ontdek het tijdens onze interactieve workshop! Tijdens deze sessie krijg je uit eerste hand inzicht in het werken en leren in een ziekenhuis. Een aantal aiossen delen hun eigen ervaringen én beantwoorden al jouw vragen. Krijg een eerlijk beeld van wat het betekent om opgeleid te worden in het ziekenhuis en ga het gesprek aan. Doe mee en ontdek of werken in het ziekenhuis iets voor jou is!
Aiossen uit het ziekenhuis, meer info volgt.
Leer prioriteit geven aan je eigen welzijn, omdat je pas goed voor anderen kunt zorgen als je goed voor jezelf zorgt. Als zorgverlener besteden we vaak de hele dag aan het zorgen voor onze patiënten, waarbij we onszelf op de tweede plaats zetten. We denken pas aan onszelf wanneer het te laat is. Zelfzorg betekent voor iedereen iets anders, maar het is essentieel dat je bewust en actief bezig bent met je fysieke, emotionele en mentale welzijn. Zelfzorg stelt je in staat om te kunnen vertrouwen op je veerkracht in tijden van stress of andere uitdagende situaties.
Tijdens de workshop nemen we de tijd om te ontdekken wat je nu kunt doen, zodat je in staat bent om je gedachten te sturen en positief te houden. Je leert hoe je je dromen en doelen kunt verwezenlijken zonder dat dit ten koste gaat van je omgeving.