Test jezelf

Er zijn veel tests die je kan maken om inzicht te krijgen in je eigen competenties en kwaliteiten. We hebben er een aantal geselecteerd die speciaal voor (toekomstige) artsen zijn ontwikkeld. De imbk-test, de beroepskeuzetest die een top drie geeft van de specialismen die passen bij jouw voorkeuren. Ook hebben we een test opgenomen die een indicatie geeft van je communicatiestijl. Verder hebben we ook nog de cv-check. Neem de tijd en ontdek nog beter wie je bent en wat er bij je past.

IMBK-test

De Inventarisatie Medische Beroeps Keuze is een test voor geneeskundestudenten. 

De antwoorden van een uitgebreide vragenlijst worden gematcht met de zogenaamde werkprofielen van de verschillende medische specialismen. Op die manier kun je zien welke specialismen het beste en welke het slechtste matchen met jouw aangegeven voorkeuren. 

De test is ontwikkeld door het Universitair Medisch Centrum Utrecht en het VU medisch centrum, naar aanleiding van een onderzoek onder medisch specialisten over de inhoud van hun werk. De test is mede tot stand gekomen in samenwerking met KNMG en GSK.

De IMBK is een externe applicatie. Om de IMBK te maken, klik je op "Maak de test!" en vervolgens op "Aanmelden als nieuwe gebruiker."

CV-check

Meer

Wil je nog meer inzicht in je persoonlijkheid, iq of carrière? 
Maak dan nog een aantal testen op:

Terug naar boven Stel uw vraag!