Voorzitter en Algemeen Directeur

Medewerkers per afdeling

Hier vindt u de mensen die werken bij artsenfederatie KNMG. U kunt ook zoeken op alfabet.

Interviews met medewerkers

 • ‘De RGS stelt zich steeds opener op’

  Vijf vragen aan bestuurssecretaris Florine Vinkesteijn van de RGS over haar werk en de meer klantgerichte werkwijze van de RGS.

 • ‘Het levenseinde raakt dokters én de samenleving’

  "Mijn doel is dat mensen vaker dan nu tijdig nadenken over hun wensen in de laatste levensfase en dat bespreken met hun arts. Zodat zij tegen die tijd de zorg krijgen die bij hen past.” Interview met beleidscoördinator Eric van Wijlick.

 • “Bij kwaliteit hoort dat je openstaat voor feedback”

  “Ik doe mijn werk vanuit een positieve, stimulerende houding. Zeker geen controlerende, bestraffende.” Aan het woord is Jos Lips, die als secretaris RGS toeziet op de kwaliteit van medische vervolgopleidingen. Dit jaar zorgde hij ervoor dat er een vervolgcursus voor visitatoren kwam.

 • “Inhoud van de boodschap is even belangrijk als timing”

  “Ik wil de link leggen tussen juridische en ethische inzichten vanuit het perspectief van de arts en vervolgens de standpunten van de KNMG in een heldere boodschap naar buiten brengen. Vanuit mijn ervaring in Den Haag weet ik hoe belangrijk dat is.” Aan het woord is Antina de Jong, adviseur gezondheidsrecht en ethiek. Toen zij in januari 2017 bij de KNMG begon kon zij meteen aan de slag met de complexe dossiers voltooid leven en orgaandonatie.

 • “We maken het artsen steeds makkelijker hun (her)registratie te regelen”

  Wat doet de KNMG voor u? En wie doen dat? Deze keer 5 vragen voor Jeroen Hennevelt, adviseur Opleiding & Registratie, over het online systeem MijnRGS.

 • “Veel SCEN-artsen voelen zich bevoorrecht om dit werk te mogen doen.”

  Een van de programma’s van de KNMG is SCEN: Steun en Consultatie bij Euthanasie in Nederland. Raymond Sanders is districtscoördinator SCEN, de vijf vragen zijn deze maand voor Raymond.

 • "We willen artsen graag concrete hulp bieden"

  Wat doet de KNMG voor u? En wie doen dat? In deze rubriek vertellen experts van de KNMG over hun werk. Deze keer: beleidsadviseur dr. Marlies de Rond. Van oorsprong verpleegkundige en gezondheidswetenschapper, nu secretaris van het Platform Medisch Leiderschap en projectleider van ABS-artsen, een steunpunt van de KNMG voor artsen die kampen met problematisch middelengebruik.

 • “Waar begint vertrouwen, waar houdt controle op?”

  Wat doet de KNMG voor u? En wie doen dat? Rudi van Reenen, hoofd stafbureau Opleiding & Registratie, over de transitie die momenteel plaatsvindt in de regelgeving en de uitvoering daarvan: van focus op controle naar meer vertrouwen.

 • "We hebben prachtige ideeën, maar zorgvuldigheid is een groot goed"

  Vijf vragen & antwoorden over beleidsspeerpunten van de KNMG. Wat doet de KNMG voor u? En wie doen dat? In deze rubriek vertellen experts van de KNMG over hun werk. Deze keer: Bas Schreuder, voorzitter van de Registratiecommissie Geneeskundig Specialisten (RGS).

 • “Het beroepsgeheim is niet absoluut, elke situatie kan nét even anders zijn”

  Wat doet de KNMG voor u? En wie doen dat? Deze keer: beleidsadviseur gezondheidsrecht Diederik van Meersbergen over de herziene richtlijn ‘Omgaan met medische gegevens’.

 • 'Meeleven is niet hetzelfde als een fout erkennen'

  Hilde van der Meer, beleidsadviseur gezondheidsrecht, over het KNMG-speerpunt Openheid na incidenten: ‘Dokters denken nog vaak dat je niet mag zeggen dat er iets fout is gegaan. Dat mag wel! Evenals meeleven met de patiënt. Maar aansprakelijkheid erkennen niet, dat vergt onderzoek.'

 • "Artsen hebben meer invloed dan ze denken"

  Artsen speelden met het geven van hygiëneadviezen ooit een belangrijke rol in het terugdringen van infectieziekten. Ellen Burgering, beleidsadviseur Preventie van de KNMG, is ervan overtuigd dat artsen ook een belangrijke rol kunnen spelen in het terugdringen van leefstijlgerelateerde aandoeningen.

Terug naar boven Stel uw vraag!
Uw browser wordt niet ondersteund. Sommige functies van deze site werken mogelijk niet correct. Wij adviseren u een andere browser te gebruiken.
Akkoord Cookie instellingen aanpassen

KNMG.nl maakt gebruik van cookies om bepaalde functionaliteit aan te bieden en uw gebruik van onze website geanonimiseerd te analyseren. Meer informatie is beschikbaar in onze privacyverklaring