Ouderenmishandeling

datum 09 maart 2017
tijd 18:00 - 21:30 uur
locatie Zorgcentrum Berchhiem in Burgum
onderwerp Ouderenmishandeling
accreditatie status Accreditatie toegekend

Ouderenmishandeling is hot. Helaas! Want helaas ontkomen ook kwetsbare ouderen niet aan misbruik en mishandeling. En helaas is het dus nodig en nuttig om daaraan aandacht te besteden. Aan de verschillende verschijningsvormen van ouderenmishandeling, zoals fysiek geweld, verwaarlozing, financiële uitbuiting, etc. Aan herkenning en het onderscheiden van gevolgen van fysiek geweld enerzijds en symptomen van onderliggende ziekte anderzijds. En niet in de laatste plaats aan actie ondernemen, waaronder mogelijkheden tot melden.

Het bestuur van District Fryslân van de KNMG biedt u dan ook een bijeenkomst aan om u over dit onderwerp te informeren. Marianne van der Krans, voorzitter van het Landelijk Platform Bestrijding Ouderenmishandeling en Projectleider van Ouderenmishandeling Veilig Thuis Utrecht, en Harry van Venrooij, forensisch arts bij het NFI zullen een voordracht geven op hun vakgebied.

Voor deze bijeenkomst hebben wij een mooie locatie gevonden in het Grand Café van de nieuwbouw van Zorgcentrum Berchhiem in Burgum.

Programma

18.00 -18.30u                
ontvangst met soep en broodjes             

18.30-19.30u           
Marianne van der Krans
Wat is ouderenmishandeling en wat doe je  eraan?

19.30-19.45u           
pauze met koffie/ thee/ koek

19.45-20.45u           
Harry van Venrooij
Herkenning fysieke gevolgen van ouderenmishandeling

20.45-21.30u           
afsluiting met drankje en hapje

Locatie:

Zorgcentrum Berchhiem
Prins Bernhardstr 74, 9251GM Burgum

Aanmelden:

Opgave via e-mail vóór 2 maart bij: Willy.Bouma@gmail.com

 

 

Delen via

Terug naar boven Stel uw vraag!
Uw browser wordt niet ondersteund. Sommige functies van deze site werken mogelijk niet correct. Wij adviseren u een andere browser te gebruiken.