Waarom?

KNMG, voor verantwoorde medische zorg

Artsenfederatie KNMG:

  • maakt zich sterk voor verantwoorde medische zorg;
  • behartigt de gemeenschappelijke immateriële belangen van ruim 59.000 artsen en studenten geneeskunde;
  • vormt met zeven medische beroepsverenigingen en de vereniging van geneeskundestudenten de grootste organisatie van en voor artsen in Nederland.

Optimale zorg waar men op mag vertrouwen
De Koninklijke Nederlandsche Maatschappij tot bevordering der Geneeskunst (KNMG) maakt zich sinds de oprichting in 1849 sterk voor de kwaliteit van de medische beroepsuitoefening en de volksgezondheid. Of het nu gaat om ethiek, gezondheidsrecht of gezondheidsbevordering, we zetten ons in voor goede afspraken en richtlijnen op terreinen die voor alle artsen relevant zijn. Zo willen we optimale omstandigheden creëren: voor artsen om hun vak uit te oefenen en voor geneeskundestudenten om goede artsen te worden. Hiermee maakt de KNMG zich ook sterk voor de vertrouwensrelatie tussen geneeskunde en samenleving, zowel op individueel als op collectief niveau. Tevens wil de KNMG een podium zijn voor discussie en neemt zij deel aan het debat over ontwikkelingen en knelpunten in de zorg. Allemaal noodzakelijke elementen van verantwoorde medische zorg.

Federatieve vereniging
We richten ons op dossiers die de verschillende beroepsverenigingen overstijgen en dus voor alle artsen relevant zijn. Dit doen we als artsenfederatie met acht aangesloten partners: zeven medische beroepsorganisaties voor artsen en de vereniging van geneeskundestudenten. Zo heeft de KNMG een achterban van ruim 59.000 artsen en studenten geneeskunde. Naast het landelijk bestuur kent de KNMG regionaal actieve districten.

Stem van de arts
Een arts die lid is van één van de federatiepartners, is automatisch verbonden aan de KNMG. Zo versterkt een lid de eigen positie én die van de medische beroepsgroep als geheel. Hoe meer leden de artsenfederatie heeft, hoe sterker de stem van de arts klinkt.

Download

Delen via

Terug naar boven Stel uw vraag!
Uw browser wordt niet ondersteund. Sommige functies van deze site werken mogelijk niet correct. Wij adviseren u een andere browser te gebruiken.