Advies

Beroepsgeheim tegenover politie en justitie, hoe zit dat? Heeft mijn patiënt recht op een geneeskundige verklaring? Wat is een kindcheck precies en wanneer moet ik die uitvoeren? Kan mijn praktijkgenoot bij een euthanasieverzoek optreden als consulent? Mag een patiënt de aanwezigheid van een coassistent weigeren?

Artsen lopen tegen veel praktijkdilemma’s aan. Bent u lid van één van de federatiepartners van de KNMG en heeft u en vraag op ethisch en gezondheidsrechtelijk (juridisch) terrein, dan kunt u kosteloos advies krijgen van de KNMG Artseninfolijn.

Bent u geen arts? Dan kunt u niet terecht bij de KNMG Artseninfolijn. Patiënten kunnen mogelijk een antwoord op hun vragen vinden bij een van de volgende organisaties: Zorgbelang Nederland, Patiëntenfederatie Nederland, Chronisch zieken en Gehandicapten Raad Nederland, VSOP (voor zeldzame en genetische aandoeningen) of Zorgkaart Nederland, Nationale Zorgnummer.

  • Praktijkdilemma's: advies bij veelgestelde vragen
  • KNMG Artseninfolijn: 030 - 282 33 22 (maandag t/m donderdag van 9.30 - 16.00 uur, vrijdag alleen voor spoedvragen bereikbaar)
  • Wilt u worden teruggebeld op een moment dat u uitkomt? Gebruik dan het terugbelformulier of stuur een mail naar artseninfolijn@fed.knmg.nl.
  • Heeft u een algemene vraag over de KNMG of over GAIA neem dan contact op met KNMG Infodesk via email info@fed.knmg.nl of 030 - 282 38 00.

Delen via

Terug naar boven Stel uw vraag!
Uw browser wordt niet ondersteund. Sommige functies van deze site werken mogelijk niet correct. Wij adviseren u een andere browser te gebruiken.