Buitenslands gediplomeerde artsen

U bent een arts die in het buitenland zijn diploma heeft behaald (buitenslands gediplomeerd) en u wilt zich vestigen in Nederland.

Wat doet de KNMG voor buitenslands gediplomeerde artsen?

De artsenfederatie KNMG behartigt de belangen van ruim 59.000 artsen en studenten geneeskunde. Vanuit haar maatschappelijke betrokkenheid helpt de KNMG u graag om uw weg te vinden in de Nederlandse gezondheidszorg.

Dat doet de KNMG op verschillende manieren:

 • De Registratiecommissie van de KNMG (RGS) erkent specialistendiploma’s die buiten Nederland zijn afgegeven en zorgt voor de inschrijving van buitenlandse specialisten in de specialistenregisters. Voor de erkenning van buitenlandse artsdiploma’s neemt u contact op met het BIG-register.
 • Als u zich aansluit bij de KNMG, door lid te worden van een van onze federatiepartners, ontvangt u inloggegevens voor de website van Medisch Contact. Hiermee krijgt u onder andere toegang tot de voortgangstoetsen. Met de voortgangstoetsen kunt u uw kennis van de meest voorkomende aandoeningen testen en oefenen.

De Vereniging Buitenlands Gediplomeerde Artsen (VBGA)

In 2014 is de VBGA opgericht door buitenslands gediplomeerde artsen die zelf ervaring hebben met het assessment, solliciteren en werken in Nederland. De vereniging kan u desgewenst in contact brengen met huisartsen, die een stageplaats aanbieden aan buitenlandse artsen die zich voorbereiden op het assessment.

Werken in Nederland met een buitenlands diploma

Er zijn drie groepen buitenslands gediplomeerde artsen.

 1. Artsen met een diploma behaald buiten de EER (Europese Economische Ruimte);
  Procedure
  Een algemeen kennis- en vaardigheden toets
  Beroepsinhoudelijke toets
 2. Artsen met een diploma behaald binnen de EER;
  Procedure
  Inschrijven in het BIG-register
 3. Geregistreerde artsen met een buitenlands diploma die zich willen specialiseren of hun specialistendiploma willen laten erkennen.
  Procedure
  Inschrijven in het BIG-register

  Aanvraag indienen voor een registratie als specialist

Om te kunnen bepalen tot welke doelgroep u behoort, verwijzen wij u voor meer informatie naar de website van het BIG-register.

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Bureau Registratiecommissie, afdeling Buitenslands Gediplomeerden.

Terug naar boven Stel uw vraag!
Uw browser wordt niet ondersteund. Sommige functies van deze site werken mogelijk niet correct. Wij adviseren u een andere browser te gebruiken.