GAIA voor artsen

Inloggen

Activeren


GAIA staat voor Gemeenschappelijke Accreditatie Internet Applicatie.

Staat u als specialist of profielarts geregistreerd bij de KNMG? Dan kunt u veel gemak hebben van een persoonlijk GAIA-dossier. U bent niet verplicht om GAIA te gebruiken, maar het bespaart u wel veel tijd, papier en administratie, want:

  • al uw deskundigheidsbevordering staat in GAIA overzichtelijk en digitaal bij elkaar;
  • Nederlandse scholingen komen automatisch in uw dossier;
  • andere deskundigheidsbevordering kunt u zelf toevoegen;
  • u kunt uw gegevens voor herregistratie rechtstreeks aanbieden bij de RGS.

Over al deze gemakken leest u hieronder meer.

Overzicht deskundigheidsbevordering

In GAIA staat al uw deskundigheidsbevordering overzichtelijk bij elkaar. Zoals de nascholingen die u heeft gevolgd, de publicatie van een artikel, of een intercollegiale toetsing. Al deze gegevens slaat u op in GAIA. Dat bespaart veel papier en administratie. Bovendien heeft u deze gegevens later nodig voor uw herregistratie. Met een digitaal GAIA-dossier raakt u niets kwijt.
Bijna alle wetenschappelijke verenigingen van specialisten en profielartsen zijn aangesloten op GAIA. Gebruikt uw vereniging GAIA niet? Dan moet u zelf zorgen voor het verzamelen en bewaren van de juiste documenten van uw deskundigheidsbevordering (zoals certificaten van nascholing).

Nascholingen automatisch bijgeschreven

Volgt u een Nederlandse geaccrediteerde nascholing, dan voert de organisator (aanbieder) uw aanwezigheid in via GAIA. Het GAIA-systeem voegt de scholingsuren (of -punten) automatisch toe aan uw dossier. U ontvangt dus geen certificaat als bewijs van deelname.
U moet wel controleren of de uren goed in uw GAIA-dossier zijn bijgeschreven. Klopt het niet? Neem dan contact op met de organisator van de scholing.

Zelf toevoegen deskundigheidsbevordering

Sommige informatie moet u zelf toevoegen in GAIA. Dat geldt bijvoorbeeld voor buitenlandse nascholingen. Daarbij moet u zelf zorgen voor een bewijs van deelname en deze achteraf toevoegen aan uw dossier. 
Ook andere deskundigheidsbevordering, zoals de publicatie van een artikel, kunt u zelf in GAIA toevoegen. 

Herregistratie via GAIA

Moet u zich herregistreren? Dan kunt u vanuit GAIA het overzicht van uw deskundigheidsbevordering digitaal toesturen aan de Registratiecommissie Geneeskundig Specialisten (RGS). U kunt het overzicht inclusief persoonsgegevens ook printen vanuit GAIA en dat per post aan de RGS sturen.

Privacy

Uw gegevens binnen GAIA worden strikt vertrouwelijk behandeld en niet beschikbaar gesteld aan derden. 

Vragen?

Kijk bij de veelgestelde vragen en antwoorden.

Inhoudelijke vragen over(her)registratie? Kijk bij de veelgestelde vragen aan de Registratiecommissie Geneeskundig Specialisten (RGS).

Terug naar boven Stel uw vraag!
Uw browser wordt niet ondersteund. Sommige functies van deze site werken mogelijk niet correct. Wij adviseren u een andere browser te gebruiken.